INTREBARI...

Ca si tine, vreau sa aflu, sa stiu, sa cunosc... nu dau raspunsuri, ci doar pun multe intrebari... Sper ca cineva cu mai mult "sange pe instalatie" si cu mai multe resurse si capacitati decat mine sa poata ajunge intr-o buna zi sa adreseze personal aceste intrebari celor in masura sa ne raspunda...

venerdì 20 agosto 2010

INFRACTORUL zilei... sau metoda "OPTIMIZARII" fiscale

Doamnelor si domnilor, dragi to'arashi si pretini, "leidizendgentalmens" si voi curvelor (din politica si economia Romaniei)... ma adresez tuturor, deoarece subiectul in chestiune ar trebui sa fie unul de interes PUBLIC, dar mai ales PUBLICAT!

INTAI DE TOATE, O INTREBARE PENTRU PROCURORII SI MAGISTRATII ROMANIEI COMPETENTI IN CHESTIUNE:



DE CE INDIVIDUL ASTA INCA NU A PLATIT PENAL PENTRU INFRACTIUNILE SALE?

SANT PREVAZUTE IN CODUL PENAL AL ROMANIEI, DECI CA ATARE TREBUIESC SANCTIONATE!!!!!




Individul de mai sus, va benchetui mereu pe spinarea VOASTRA atata timp cat VOI veti considera NORMALA o astfel de situatie si nu veti incepe sa va cereti drepturile sau sa cereti ca dreptatea sa fie restabilita si conventiile sa fie respectate.

11 (unsprezece) lucruri pe care Sebastian Vlădescu nu le va spune niciodată:


1. A câştigat într-un singur an, de la stat, aproape 100.000 de EURO. Potrivit declaraţiei de avere, depusă în data de 6 ianuarie 2010, Sebastian Vlădescu a primit în anul fiscal precedent depunerii declaraţiei de avere, suma de 405.650 de lei, numai de la companii de stat, astfel :

* de la CEC Bank, în calitate de membru în Consiliul de Administrație, a încasat 227.885 de lei

* de la Romavia, unde a mai prins un Consiliu de Administrație, a încasat într-un singur an 34.119 lei

* de la Fondul Proprietatea, unde a fost președinte de Comisie, a încasat într-un singur an 143.946 de lei

În total, cei 405.650 de lei, încasați într-un singur an, la un curs de 4,2 lei pentru un EURO, reprezintă circa 96.000 de EURO.

2. Într-un singur an, a câștigat, mergând la câteva ședinte, unde a fost numit politic, echivalentul a 266 de salarii medii pe economie (1509 lei pe lună în martie). Muritorul de rand face acesti bani în 22 de ani. Numai dacă ține banii aștia pe dobânzi, va încasa anual, din dobânzi, echivalentul a 26 de salarii medii pe economie.

3. Nu îi pasă că și lui i se taie salariul cu 25%. În fapt, dacă pierde 250 de EURO lunar din salariul de ministru de circa 1000 de EURO, va returna în 384 de luni (32 de ani), ceea ce a încasat într-un singur an, din consilii de administrație. Să strângem cureaua!?!?! Pentru el este o glumita!

4. A câștigat într-un singur an, de la stat, din consilii de administrație, echivalentul a 570 de pensii medii. Adică ceea ce voi nu veți câștiga niciodată din pensie. Pentru că, dragii mei gugustiuci anonimi, trebuie să încasați pensia medie timp de 47 de ani și 6 luni pentru ca să primiți aceiași bani ca el, într-un an. Iar media de vârstă este de 73 de ani. Și dacă vă scot la pensie la 67 de ani, veți încasa cel mult 6 ani de pensie, pe medie, chit că ați muncit și contribuit 50 de ani. Pardon, vi se taie pensiile cu 15%, aşa că banii pe care i-a făcut el într-un vor reprezenta echivalentul a 671 de pensii. Adică 56 de ani de pensie! Categoric nu prindeţi asta!

5. Are duble standarde. Plăteste cât poate de puțin la fisc. Potrivit declarației de avere, în calitate de director al SC PVB Euroconsulting, a încasat 4.970 de lei într-un an. Adică, probabil că si-a dat cel mai mic salariu cu putință astfel încât să plăteasca minimum de taxe.

6. După propria evaluare, merita 4970 de lei pe an (1183 de EURO). În fapt, în același an, a încasat din consilii de administraţie, de 81 (optzeci şi unu) de ori mai mult. Ce fraieri santem noi restul, nu?!?!

7. A fost ministru de finanţe şi acum este din nou ministru de finanţe. Între timp nu a avut nici o jenă să fenteze statul, prin "optimizări" fiscale. Si-a făcut şi cont de PFA. În contul de PFA deschis în anul 2009, are la BRD peste 275.000 de lei (65.500 de EURO). Dacă ar fi primit banii aştia pe carte de muncă, ar fi trebuit să vireze la stat, cam 55.675 de EURO (calculul este aproximativ) . Aşa, cei care l-au plătit şi cu el au plătit cam 14.625 de EURO. Au "optimizat" fiscal 40.000 de EURO. ECHIVALENTUL PLATII INDEMNIZATIEI MEDII PENTRU CRESTEREA COPILULUI PENTRU 18(OPTSPREZECE) MAME, TIMP DE 1 AN!!!

8. Deşi este ministru, nu are nici o jenă ca o societate la care se declar asociat cu 25%, să nu plătească dările către stat. Să nu plătească banii pentru bugetul de pensii. Nici pentru bugetul de sănătate. Societatea EOL Renewable Energy figurează în postura de a face obiectul procedurii de executare silită, cu datorii de 25.278 de lei la bugetul de stat, cu datorii de 836 de lei la bugetul asigurărilor de sănătate (unde vă baga coplata, sâc!), şi cu datorii de 5537 de lei la bugetul de pensii.

9. PVB Euroconsulting este o companie pe care a înfiinţat-o cu prietenii sai de pe vremuri, unii dintre ei neamuri prin alianţă. “P” vine de la Popescu-Tăriceanu, “V” vine de la “Vlădescu” iar “B” vine de la Boureanu. Tăriceanu nu a fost prea tare, l-a dat afară pentru Vosganian, iar Boureanu… cu Boureanu s-am certat, pentru că nu este dispus să accepte chiar orice.

10. Iubeste banii de la stat. Pe lângă banii de la punctul 1, din 2005 până acum, a mai făcut câteva zeci de mii de EURO. Ca preşedinte al Comisiei de Privatizare BCR, sau ca Preşedinte al Comisiei de Privatizare Ford, sau ca Preşedinte al Comisiei de Privatizare CEC (apropos, CEC nu s-a privatizat). A luat bani şi de la AVAS, şi de la EXIMBANK, de oriunde a putut, de-a lungul carierei.

11. Timpul costă bani. Măsoara timpul cu o pendulă, dobândită în 2008. O evalueaza la 50.000 de EURO. Ştiţi câte pensii medii s-ar putea plăti cu 50.000 de EURO? Sau câte indemnizaţii pentru creşterea copilului? Sau câte salarii medii? Nici el nu ştie. Pentru că nu il interesează.

Datele care au stat la baza calculelor şi interpretărilor se găsesc în Declaratia de Avere a lui Sebastian Vladescu

"Hi-hi-hi"... cred ca asta ar fi reactia lui Vladescu la cele scrise aici... pentru ca are impresia ca nimeni nu il poate lua de guler si sa-l scuture putin in public.

Dragii mei, atata timp cat veti lasa avutia personala si nationala pe mana unor astfel de specimene, sa nu aveti prea mari sau prea roz sperante pentru copiii vostri.

Si nici macar sa nu va asteptati sa fiti priviti cu ochi buni peste hotare... deoarece impresia generala a strainilor este: "Daca au pus infractori sa-i conduca si sa le gestioneze avutiile si au incredere in ei, ce sa mai credem despre romanul de rand?"
Cam asa se prezinta situatia.

Ca sa nu se gaseasca vreun nemultumit care sa-mi strige:
"Bine-bine, ai spus ce ai avut pe inima, dar acum ce facem?"
, va pot da si cateva sugestii in deplin acord cu legea si (ma gandesc eu) pe placul "boborului"... Ele (sugestiile) ar fi:

- calcularea exacta (cu dobanzile si amenzile aferente) a datoriei individului catre stat si alte entitati fiscale fata de care tot romanul varsa cote fara cracneala.

- executarea silita a individului in cauza (in cazul de fata infractorul descris mai sus).

- verificarea activitatii acestuia pentru a descoperi cum a reusit sa faca fata "conflictului de interese" intre pozitia de om politic si cea de om de afaceri..
rectificarea unor contracte sau reanalizarea lor, acelor contracte stipulate si firmate de el in perioada cand servea la doi stapani (adica si cele din prezent).

- verificarea la sange a "emisarilor"... sa stim si noi ... totusi, cine a decis sa-i acorde acele sume si in schimbul caror favoruri?


Astea ar fi cateva, cei cu instruirea necesara in domeniile finante-banci, politica si contraspionaj pot da altele sau le pot pune in practica...

Ia incercati sa faceti un mic exercitiu de imaginatie: DACA TOTI POLITICIENII SI OAMENII DE AFACERI AR AVEA CERTITUDINEA CA CEEA CE FAC AZI VA FI DEZVALUIT MAINE IN PRESA, OARE CATI DINTRE EI AR MAI CALCA STRAMB?

In speranta ca aceste randuri vor ajunge sub ochii cuiva competent sa actioneze in consecinta, va urez tuturor un sincer... FITI CURIOSI !!!

Nessun commento:

Posta un commento