INTREBARI...

Ca si tine, vreau sa aflu, sa stiu, sa cunosc... nu dau raspunsuri, ci doar pun multe intrebari... Sper ca cineva cu mai mult "sange pe instalatie" si cu mai multe resurse si capacitati decat mine sa poata ajunge intr-o buna zi sa adreseze personal aceste intrebari celor in masura sa ne raspunda...

martedì 22 giugno 2010

VREM SA STIM !!!


CONSTITUTIA ROMANIEI- Dreptul la informatie - art.31, alin 1.
"Dreptul persoanei de a avea acces la orice informaţie de interes public nu poate fi îngrădit."

CONSTITUTIA ROMANIEI- Dreptul la informatie - art.31, alin 4.
"Mijloacele de informare în masă, publice şi private, sunt obligate să asigure informarea corectă a opiniei publice."

Nu stiu cat de informati va simtiti dvs doamnelor si domnilor, dar eu sant destul de in ceatza vizavi de unele "trebusoare"...
De exemplu, nu am primit nici o informatie clara privind datoriile Romaniei. Stiu, mi/ni s-a spus ca avem "n" miliarde de dolari/euro datorie . DATORII FACUTE DE CINE???
Bun, daca alesii nostri au bunavointa de a raspunde, mi-ar face mare placere sa aflu detaliat si cum au fost folosite aceste sume uriase imprumutate.
Parerea mea este ca cei care ne conduc nu prea se pricep la economie si se pierd usor in ingineriile financiare aplicate de entitatile finaciare mondiale de genul F.M.I, Banca Mondiala, Federal Reserve Bank si restul "puilor" acestora.
Stiu ca dau dovada de multa indulgenta si/sau naivitate cand spun ca doar nu se prea pricep... poate ar trebui sa spun ca nu sant bine motivati sa isi indeplineasca obligatiile, sau sa am curajul sa ipotizez ca ar fi "foarte motivati" sa nu si le indeplineasca ???
Pe mine ma intereseaza, printre altele, UNDE SANT BANII IMPRUMUTATI ???
De ce trebuie nea' Marin si tanti Aglaia sa "ramburseze fortat" 15% din pensia aia amarata daca ea nu a vazut nici un cent sau un banutz din acele miliarde?
Si de ce trebuie sa "contribuie fortzat" si bugetarii cu 25% din lefuri daca nici macar nu stiau ca acei bani au fost imprumutati?
Acesta este doar articolul de inceput, de aceea sant destul de superficial si nu "tai in carne vie", dar ma voi axa pe fiecare sector in parte, atat cat imi permite neuronul asta intoxicat de o anumita parte a presei ce "preseaza inca kkt" asa cum sustin in versuri puse pe muzica niste "baieti rai". Apropo de asta, daca si "baietii rai" au ajuns sa se ingrijoreze de situatia actuala, inseamna ca stam destul de prost.
Situatia s-a schimbat dramatic, "baiatii rai" au trecut de la versuri legate de joint-uri, fetitze si combinatzii la versuri legate de saracia tot mai crunta, de afaceristi travestiti in politicieni, de nepasarea celor alesi sa ne reprezinte... e destul de periculos pt ca versurile lor mai vorbesc si depre frustrarea, ura si mania mereu crescanda a omului normal.
Tin sa specific ca tot ceea ce voi scrie aici este de "proprietate publica", oricine poate copia si da mai departe sau publica cu conditia sa foloseasca integral continutul si sa specifice sursa.
Sant de parere ca nedifuzarea informatiilor de interes social general tine de prostitutie politica si sper ca toti cei care veti citi veti da mai departe.
Si cel mai important, incepeti sa ganditi singuri, sa intrebati... aveti curajul sa adresati intrebari incomode celor ce au obligatia sa va raspunda.
FITI CURIOSI !!!

1 commento:

  1. sper sa placa ideea ca VREAU SA AFLU, sper sa nu fiu singurul frustrat de lipsa informatiilor reala si de nepasearea celor in drept sa ne informeze corect.

    RispondiElimina