INTREBARI...

Ca si tine, vreau sa aflu, sa stiu, sa cunosc... nu dau raspunsuri, ci doar pun multe intrebari... Sper ca cineva cu mai mult "sange pe instalatie" si cu mai multe resurse si capacitati decat mine sa poata ajunge intr-o buna zi sa adreseze personal aceste intrebari celor in masura sa ne raspunda...

martedì 22 giugno 2010

CUI PRODEST, CUI BONO ???



"Nici statul român nu este îndatorat, nici firmele cu capital românesc nu sunt îndatorate în străinătate, nici populaţia nu e îndatorată în străinătate. Populaţia este îndatorată pe piaţa internă, faţă de nişte bănci care acţionează pe piaţa internă. Deci dacă se iau bani, de oriunde s-ar lua, de la FMI, de la UE, de la BERD, este de a acoperi nişte găuri produse de capitalul străin. Asta nu e o poziţie confortabilă şi chiar nu înţeleg de ce populaţia să plătească pentru nişte datorii făcute de nişte firme străine"- analistul economic Ilie Şerbănescu, pentru Radio România Actualităţi.

"Acordarea de împrumuturi FMI unor ţări europene, blocată de Senatul SUA"- www.romanialibera.ro

"Într-un interviu recent acordat Bloomberg TV, secretarul Trezorerei, Timothy Geithner, şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu această măsură. El a subliniat că Statele Unite nu au pierdut niciodată în urma susţinerii FMI. "Avem o miză mare în a ajuta Europa să se descurce şi o vom face într-un mod care să fie raţional pentru economia americană şi pentru contribuabilul american", a afirmat el." - www.romanialibera.ro

Dati-mi voie sa traduc pentru cei ca mine care inteleg mai greu dedesupturile unor "inginerii financiare hight-class" :- tipul ala, Geithner, nu spune nimic altceva decat ca... trebuie sa lasam dracului toate figurile de cetateni liberi si sa ne supunem NOULUI IMPERIU FINANCIAR "dominat de SUA".
Am spus "dominat de SUA" deoarece matracucul ala lasa sa se inteleaga ceva ce nu exista in realitate... Americanul de rand habar nu are ce inseamna Federal Reserve Bank, Bildeberg Comison, Club Roma sau alte societati-entitati financiare secrete sau mai putin secrete dar cu activiatea cunoscuta de un grup foarte restrans de persoane si cu unul si mai restrans de membri. Americanul de rand nu stie ca de fapt tara sa are cea mai mare datorie pe care o are vreun stat pe planeta asta : 13.000.000.000.000 (treisprezece mii de miliarde) de dolari. Si mai ales nu are habar CUI ii datoreaza SUA acesti bani. Si mai ales... DE CE ???
Astea sant informatii la indemana oricui, le scuipa ziarele zilnic, doar ca... prinsi in mecanismul supravietuirii cotidiene, nu mai avem timp sa ne oprim si sa reflectam asupra acestor informatii. Eu am norocul/ghinionul sa am mai mult timp liber decat mi-as dori si am ajuns sa ma sperii observand ceea ce omul de rand nu poate/nu stie/nu vrea sa observe: - ca este cat se poate de adevarata zicala "toate drumurile duc la Roma". Daca in zicala inlocuim Roma cu Wall Street, ne trezim ca dam din zicala in realitate!!!
Pentru ca Wall Street este noua Roma, este capitala noului imperiu financiar mondial. Ca va vine sa credeti sau nu! Si este foarte strans legat de City of London, ma refer la adevarata City of London, o suprafata restransa si "izolata" a Londrei, un vechi cartier aristocratic cu aer greu de istorie masonica cu o densitate imensa de simboluri si artefacte oculte. Spun ca sant strans legate deoarece in City of London se iau zilnic cele mai importante hotarari in ceea ce priveste finanta mondiala, actiunile belice la nivel planetar, precum si saradele prin care sa se distraga atentia de la adevaratele actiuni.
Ei bine, se stabilesc la Londra si se pun in practica prin Wall Street. Wall Street nu este altceva decat..."comitetul executiv".
Revenind la ideea ca SUA are o datorie imensa, va provoc sa va dati singuri raspunsuri sau, daca vreodata veti avea posibilitatea, sa-i obligati pe cei direct raspunzatori sa va raspunda la intrebarile :

1) Cui datoreaza SUA aceasta suma?
2) Ce fac SUA pentru a restitui aceasta suma?
3) Daca SUA are aceasta datorie , ce garantie ofera ca vor "juca cinstit" in cadrul organizatiei financiare cu ocazia acordarii/sau nu a votului ca natiune?
4) Cum poate ajuta SUA o alta natiune sa-si plateasca datoriile sau sa-si salveze economia din moment ce economia lor este una deficitara/falimentara?

5) Daca s-a trecut deja la faza in care SENATUL STATELOR UNITE IA DECIZII IN CEEA CE PRIVESTE FINANTZAREA EUROPEI, ce rost mai are sa ne platim si sa ne suportam inutil inutilii guvernanti?

6) Cine ia cu adevarat deciziile in ceea ce priveste legile, decretele de lege, amendamentele si modificarile acestora la noi in tara?
7) De unde si prin cine vin directivele de urmat la nivel politic, teritorial si economic?
8) De ce nu este transparenta informationala la nivel de conducere, la nivel guvernamental sau din partea presedentiei Romaniei?

Daca vreodata se intampla sa nu intelegeti motivele sau efectele unei actiuni sociale, politice sau financiare, incercati sa va intrebati "CINE BENEFICIAZA DE PE URMA ACELEI ACTIUNI?"
Se spune ca banii nu au miros... asta poate o fi adevarat, dar va asigur ca nu circula singuri banii astia, mai mereu sant insotiti/purtati de cate o jivina urat mirosiotare (de obicei ii pute caracterul infect); deci urmarind jivina veti afla si traseele banilor... sau dak aveti destula ambitie, rabdare si mai ales dorinta de a afla adevarul veti ajunge sa aflati cine este "papusarul".
FITI CURIOSI !!!

Nessun commento:

Posta un commento